Om mig

Föddes 1968 i den lilla orten Skene i södra Västergötland. Bor sedan 15 år tillbaka i norra Skåne.


Växte upp med mörkrum i källaren och fotograferade flitigt med min Pentax MX redan i början av 80-talet. Motiven var då ofta natur och orientering.


Motiven har sedan varierat genom åren och under en period på 90-talet fotograferade jag mycket växter, framför allt Sveriges orkidéer. Jag fotograferar ofta historiska miljöer och det har blivit extra mycket hällristningar, gravfält, medeltidskyrkor, industrihistoria mm. i samband med arbetet med boken ”Upplev Sveriges historia” som utkom våren 2011 på Bonniers förlag. 2009 gav jag även ut boken ”Ohsabanan och Rusken runt - en resa i natur och kultur”, en skildring av miljöerna kring museijärnvägen i Ohs.


2014 kom boken ”Upplev Sveriges natur” tillsammans med Martin Emtenäs. Läs mer under ”Böcker”.


1999 valdes jag in i föreningen Naturfotograferna/N och jag satt även i föreningens styrelse 2004-2012.


Vintertid är jag ute och visar bildvisningar i olika föreningar och sommartid håller jag ibland fotokurser och naturguidningar ofta med inriktning mot orkidéer, grod- och kräldjur eller fladdermöss.


Jag har en förkärlek för miljöer som är på randen till att försvinna, det kan gälla urskogar, det gamla odlingslandskapet eller en försvinnande industrinäring. Jag vill gärna att bilderna skall ligga i gränslandet mellan saga och verklighet och ha en magisk ton, precis som skogsfrun, detta skogens nyckfulla väsen...


2012 fick jag Harry Martinson-sällskapets vistelsestipendium i Alltidhults skola, vilket innebär fri vistelse i Martinsons barndomslandskap, mycket inspirerande!