Fotokurser

Jag jobbar som fotolärare på gymnasiet och kör förutom de vanliga media- och fotokurserna även en gymnasiekurs i Naturfoto. Jag har också kört olika dagskurser i naturfoto åt bl.a Naturum i Ronneby och Naturum Vattenriket. Ibland har det varit en allmän kurs och ibland specialinriktat mot t.ex. landskap eller macro.


Jag har även kört rena inomhuskurser kring olika datorprogram, bl.a. i hur man gör bildspel med musik med sina bilder, men även i Photoshop, Lightroom osv. Perfekt för t.ex. en fotoklubb.


Guidningar

Som fotograf besöker man de mest otroliga platser och intresserar sig för många olika specialitéer. Detta har gjort att jag ibland får förfrågningar om att guida på olika sätt.


Exempel är rundtur med buss på Öland bland olika natur- och kultursevärdheter, fladdermussafari, rundtur med alla Skånes groddjur på en natt, orkidévandring vid naturum Stenshuvud, strandpaddekväll i Sölvesborg, ormguidning i Jämjö, ugglerundtur i Göinge osv. Jag har även inventerat fladdermöss och grodor åt Länsstyrelserna i Blekinge och Skåne.


Min senaste groddjursinventering hittar du på:
www.kristianstad.se/strandpadda
Orkidéfotokurs på Allégården, Kastlösa, Öland 9-11/6 2017

Välkommen till en helg helt i orkidéernas tecken. I samarbete med Allégården i Kastlösa arrangerar jag denna helg för alla foto- och orkidéälskare. Naturen är som allra vackrast och vi kan se ca 25 av Ölands 30 orkidéarter. Läs mer och anmäl dig på Allégårdens hemsida:   www.kastlosa.se


Ladda hem inbjudan här:  Fotokurs orkideer 2017 ny.pdf


Bilder från tidigare kurser: www.pbase.com/skogsfru/fotokurser


Landskapsfotokurs i Jämshög, Blekinge 13-15/10 2017

Välkommen till en helg där du får utveckla din förmåga att skildra landskap i bild. Vi testar både vyer, slåttermarker, hagmark, skog och åar. Vi besöker många pärlor kring sjön Halen, Holjeån och Mörrumsån. Chans att se och fotografera kungsfiskare. Vi ta avstamp i klassiska landskapsskildrare i konst och foto samt förstås i Jämshögs egen Harry Martinson. Läs mer i PDF:n nedan.


Ladda hem inbjudan här:  Landskapsfoto Blekinge ver 2.pdf